Massatges Infantils

El Massatge Infantil

 
 
DSC00624El massatge infantil és un art antic aplicat als bebés, des que neixen, per a estimular els seus sentits i nodrir-los afectivament, a través de la pell. Són molts els beneficis que poden obtenir els nens mitjançant l'aplicació del massatge infantil.

Què és el massatge infantil?

 És una antiga tradició inherent en moltes cultures de tot el món, que està sent redescoberta a Occident. Està ja científicament demostrat que l'amor, les carícies i la nutrició afectiva entre el nen/a i els quals li envolten, tenen un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament. Molts estudis revelen els beneficis d'un contacte afectiu com part integral dels primers anys de vida, així com els desafortunats resultats experimentats quan falla aquesta atenció. El massatge infantil és un dels més agradables i fàcils mètodes per a establir aquest primer contacte tan positiu.

 

Curso Shantala

 

En què es basa el massatge infantil?

El contacte pell a pell és una necessitat bàsica, especialment per a un bebé que no té altra possibilitat de sentir-se estimat, acceptat, calmat, o contingut. Amb una seqüència de moviments, el massatge proposa una trobada, en un espai i un temps, d'una gran qualitat entre els pares i mares i els fills des que són bebés. Facilita, entre moltes altres coses, la comunicació, la consciència corporal i les relacions de confiança i seguretat. El Massatge Infantil té en compte el respecte, per a saber si el nen/a ens dóna permís per a començar; i l'escolta, per a interpretar la seva resposta i acceptar-la, sigui o no la qual esperàvem. Aquests són els missatges que el petit/a rep i que passaran a formar part de la seva actitud en la vida. 

 

 

En què ens pot ajudar el massatge infantil?

En el nostre ritme de vida, moltes vegades no tenim temps per a comunicar-nos i els nens es veuen arrossegats a un ritme massa ràpid perquè puguin processar adequadament tots els estímuls i informació que reben. El Massatge Infantil posa en contacte als pares i mares i fills facilitant la interacció; estimula els sistemes neurológics, respiratori, immunològic, circulatori, gastrointestinal i endocrí ; ajuda a la relaxació i alliberament de tensions; intensifica la comunicació entre els nens i les persones del seu entorn i permet escoltar, adaptar-se i estar més en contacte amb les seves necessitats. El Massatge infantil facilita els vincles afectius perquè inclou els elements principals per a establir-los: mirada, contacte pell a pell, somriures, sons, abraçades, olor, emissions de veu i respostes. 

DSC00633

 

Origen i història del massatge infantil

El massatge infantil és un art molt antic aplicat als bebés per a estimular els seus sentits i nodrir-los afectivament, a través de la pell. Aquesta tradició va ser relegada per les societats modernes, sent utilitzada únicament en les cultures que van conservar més el contacte amb la naturalesa humana. Així s'ha mantingut latent fins que s'ha pogut recuperar per a ajudar-nos a satisfer unes necessitats, considerades bàsiques, que es cobreixen a través de la pell.

BENEFICIS DEL MASSATGE INFANTIL

•    Ajuda a crear i reforçar els vincles afectius positius.
•    Alleuja el malestar produït per còlics i gasos.
•    Facilita la son del nadó.
•    Ajuda a escoltar i comprendre el plor del nadó
•    Estableix l’hàbit de la comunicació entre mares / pares i fills.
•    Reforca el sistema immunològic.
•    Ajuda a madurar el sistema nerviós.
•    Equilibra els períodes d’estimulació i relaxació.
•    Proporciona confianca i seguretat a les mares i pares.
•    Ofereix un moment de tranquil.litat.
•    Crea un moment de dedicació exclusiu.
 
 
 
Share
 
"Què em va fer apuntar a un taller de reflexologia?
La Carla va començar a anar a la llar d'infants quan tenia 2 anys. La primera setmana hi va anar els 5 dies, però a partir de la segona setmana es va començar a posar malalta CADA SETMANA. Quan dic cada setmana no exagero, durant 6 mesos la Carla només va arribar a fer dues setmanes completes de guarderia. Jo m'havia de sentir que ÉS NORMAL, s'ha de passar, els nens s'han d'inmunitzar i generar les seves pròpies defenses... cap d'aquestes explicacions em servia. No podia deixar de preguntar-me el següent:
- És saludable que un nen creixi prenent dalsy i apiretal cada setmana?
...

Irene Pardell, mare de Carla"Hice el curso de reflexología infantil de casualidad, quería hacer algo con mi bebé y me llamó la atención. La sorpresa fue mía al ver que con la reflexología podía ayudar a mi hija a pasar mejor las enfermedades, a serle útil. Por suerte tengo unas hijas sanas, pero sin duda los mocos entran en nuestra casa todos lo inviernos. Gracias a la reflexología los vamos combatiendo y ganamos algunas de las batallas. Tengo una hija de casi un año que todavía no sabe lo que es el apiretal o dalsy y que en cuanto le sube la temperatura la reflexología le ayuda y con ello me ayuda a mi a ver que puedo hacer algo por ella cuando enferma. Desde que practico la reflexología mi hija de 3 años y medio también sufre menos mocos.
...

Maricel, mare de Montse i Arlet

[LLEGIR OPINIONS COMPLETES]

BIBLIOGRAFIA

Per a saber més,
aneu a la Bibliografia

Membre de AEMI

reflexo-infantil